Hvordan er det at bruge høreapparater? 

Bliv klogere på det her.​

Et liv med høreapparater

​Tilvænningsperioden

Det tager tid at vænne sig til at bruge høreapparater, da alting kan lyde meget anderledes, end det plejer. Det er helt naturligt. 

De første par dage vil man måske have behov for at tage dem af efter nogle timer. Men for hver dag der går, vil man have dem på i længere og længere tid og derved gradvist vænne sig til dem. 

Høreapparatbatterier og slanger

Batterier og slanger er gratis for høreapparatbrugeren og bestilles nemt via: 

www.oticon.dk/bestil-batterier

Tilbehør

Med tilbehør til høreapparater kan man gøre samtaler endnu tydeligere og få mere fornøjelse af at se tv, lytte til musik og tale i telefon.

ConnectLine er et eksempel på ekstraudstyr, som kan forvandle dine (Oticon) høreapparater til dit eget individuelle headset og give dig direkte tilslutning til fx mobil, tv og radio.* Læs mere om ConnectLine her. Husk, at som Ældre Sagen-medlem får du gode rabatter på ConnectLine-udstyr hos en høreklinik, der samarbejder med Oticon.

*Oticon Opn kræver ingen streamer for at få forbindelse til fx en iPhone, da denne tilsluttes trådløst.

Personlige erfaringer med Oticon høreapparater​

Erfaringer fra en Oticon Opn-bruger - Vibeke Windeløv

Som teaterdirektør på Betty Nansen Teatret er Vibeke afhængig af at kunne høre godt i alle situationer. Med Oticon Opn kan hun høre fuglene, som umærkeligt var "forsvundet", og hun kan deltage aktivt i møder og arrangementer i teatersalen.

Så naturligt som at bruge briller​

Med høreapparater kan Kåre igen høre vildtet i skoven og udpege, hvor det er. Se film og hør Kåre fortælle, hvordan høreapparater har ændret hans liv.

"Høretab kan ikke trænes væk​"

​Hans-Henrik var Danmarks bedste cykelrytter i 1980'erne og blev flere gange verdensmester i forfølgelsesløb. I dag kan han ikke undvære sine høreapparater, uanset om det er på arbejde, eller når han klikker i pedalerne.

Kontrol og lindring af tinnitus

​Jesper hører hver dag en lyd i sit hoved, der kan minde om lyden fra prøvebilledet på tv i gamle dage. Heldigvis har han fundet en måde at kontrollere sin tinnitus ved at bruge høreapparater med lydprogram.

"Det er helt eventyrligt"

​Som hørehæmmet bliver man lukket inde i sig selv, fortæller Kjell. Med Oticon Opn har han fået alle de lyde igen, som normalthørende tager for givet. Nu "åbner verden sig" hver morgen, når Kjell tager høreapparaterne på - og så er de særligt gode, når han skal se actionfilm de sene aftentimer.

"Nu kan jeg sætte mig, hvor jeg vil"

​Med sine nye høreapparater bemærker læge Søs Wollesen næsten ikke, at hun har høreapparater i. Lyden er enkel og naturlig, og nu kan hun placere sig, hvor hun vil - og stadig få det hele med - hvad end hun er på café, til middag eller på en traumestue.​

Find flere erfaringer med Oticon høreapparater på Oticon.dk​

Find din nærmeste høreklinik

På høreklinikken kan du få gode råd og vejledning om din hørelse.

Er du medlem af Ældre Sagen? Så er der ekstra fordele for dig, når hørelsen svigter.

Følg Ældre Sagen på Facebook

Følg Oticon på Facebook